1. Головна
  2. Новини
  3. Проміжні результати агросезону 2020 на підприємствах ГК «Верес»

Проміжні результати агросезону 2020 на підприємствах ГК «Верес»

На аграрних підприємствах ГК «Верес» активно продовжується збір врожаю. На кінець вересня вже зібрано 40,2% посівних площ, з яких 26,3% займали профільні овочеві культури. Зокрема, повністю завершено збір зеленого горошку, кабачків та ранніх зернобобових, продовжується сезон кукурудзи, інших овочевих та біржових культур.

Група компаній «Верес», як бізнес із замкнутим циклом виробництва, має у своєму складі власний агрокомплекс, який забезпечує консервні заводи необхідною сировиною.  Завдяки цьому контроль за якістю продукції розпочинається ще з етапу відбору сортів та продовжується з дотриманням технології вирощування й транспортування сировини.

На сьогодні земельний банк групи компаній становить близько 7 тис. га ріллі, яка зосереджена в двох сільськогосподарських підрозділах (Черкаська та Миколаївська області).

В поточному році 28,64% посівних площ зайнято під профільні культури, в т. ч.: зелений горошок – 615,30 га, кукурудза цукрова – 641 га, кабачки – 60 га, овочеві культури – 130 га. Решта посівних земель (71,36%) – під біржові культури: пшениця озима, горох зерновий, соняшник, кукурудза та сорго, яке цього року вирощується вперше і займає  292,5 га. Наразі продовжується збір врожаю, і вже наприкінці листопаду агропідприємства зможуть фіналізувати результати.

За попередніми оцінками цього агарного сезону вдасться досягти планових показників урожайності практично з усіх  культур, що стало надзадачою в мовах критично низьких опадів. На Яснозірському сільськогосподарському підрозділі (Черкаська обл.) зберегти врожай та якість продукції вдалося завдяки введенню в експлуатацію системи крапельного поливу. На поливі вирощувалися всі овочеві культури (кабачки, морква, цибуля, буряк, кріп) та цукрова кукурудза.

Рекомендувати друзям:

Актуальні новини

Меню